Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΏΣΣΑ 2015

Για να δείτε το θέμα πατήστε εδω στο ιστολόγιο της συναδέλφου Σώτιας Σιαμαντούρα

Οι απαντήσεις της Κ.Ε.Γ.Ε.



5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας!Το "λαμβάνει χώρα" είναι δύο λέξεις, επιτρέπεται να μπει ως συνώνυμο; Επίσης, αναφορικά με τον τρόπο ανάπτυξης, πολλοί θεώρησαν ότι υπάρχουν και παραδείγματα, συμφωνείτε;Ευχαριστούμε για το πολύτιμο blog σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσον αφορά στην πρώτη σας ερώτηση, εφόσον το 'λαμβάνει χώρα'' δίνεται ως ενδεικτική απάντηση από την Κ.Ε.Ε θεωρείται σωστή επιλογή κι έτσι θα βαθμολογηθεί, μολονότι στην εκφώνηση ζητείται συνώνυμη λέξη. Θεωρώ πως ένα ευάριθμο σύνολο υποψηφίων θα προκρίνει ως συνώνυμο το γαλλικής προέλευσης δάνειο. Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα ανήκω κι εγώ στη μεγάλη πλεοψηφία των συναδέλφων φιλολογων που υποστηρίζουν τον τρόπο ανάπτυξης της παραγράφου με παραδείγματα-στοιχεία. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο τη σημερινή πειραματική βαθμολόγηση και τις τυχόν νέες οδηγίες που θα έρθουν στα βαθμολογικά κέντρα. Εξάλλου, η βαθμολόγηση των γραπτών θα αρχίσει από το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσω για νεότερη εξέλιξη στο θέμα.
    Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ και εγώ για την άμεση απάντηση!καλή συνέχεια στο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά, μετά από σχετική ερώτηση των βαθμολογικών, η απάντηση από την ΚΕΕ είναι οριστική και αμετάκλητη και με βάση αυτή θα διορθωθούν τα γραπτά: Οι τρόποι ανάπτυξης της παραγράφου είναι με Διαίρεση και Αίτιο-αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ και πάλι για την εγκυρη πληροφόρηση. Κρίμα γιατί είναι πολύτιμες αυτές οι 2 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή