Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Διδακτική πρόταση στην Πρόταση (Ομάδα Εκπαιδευτικών)







Θεσσαλονίκη - ΙΑΝΟΣ-Αριστοτέλους 7
                                         
11 Οκτωβρίου 2017 19:00



Oμάδα Eκπαιδευτικών Πρόταση


   Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση, το 15ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ την διδακτική πρόταση της Ελένης Παπαδοπούλου και της Αλεξάνδρας Μυλωνά με θέμα: Από τη (συγ)γραφή στην τάξη: δημιουργικές συναντήσεις, αμφίδρομες σχέσεις με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.

 Πώς γράφεται ένα διήγημα στην εποχή των νέων τεχνολογιών; Πώς μοιράζεται; Πώς προσλαμβάνεται; Πώς αξιοποιείται εκπαιδευτικά;

Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογος, 15ο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης

Αλεξάνδρα Μυλωνά, φιλόλογος, Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων

  Η παρούσα διδακτική πρόταση έχει ως κύριο στόχο να καταδείξει τον ρόλο των ΤΠΕ στη συγγραφή, την κοινοποίηση και την αξιοποίηση μέσα στην τάξη ενός λογοτεχνικού κειμένου σε πρόσληψη, ερμηνεία και δημιουργικό αναστοχασμό, στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας, που ανιχνεύει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών στον συνδυασμό τους γενικότερα με την τέχνη (δραματοποίηση, χορός, δημιουργική γραφή, φωτογραφία, ζωγραφική).

  Η μεταφορά του διηγήματος της Α. Μυλωνά, «Μόνο τικ. Μονό» από το χειρόγραφο σκαρίφημα σε λογισμικό επεξεργασίας κειμένου και η δημοσίευσή του για πρώτη φορά στο ιστολόγιο της Ε. Παπαδοπούλου, http://eranistria.blogspot.gr/2015/03/blog-post_11.html αποτελεί την πρώτη ύλη του συγκεκριμένου διδακτικού σεναρίου που εντάσσεται στο θέμα «Τα φύλα στη Λογοτεχνία» της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Λυκείου με εστίαση στο υποθέμα της θέσης του άντρα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, στην κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζουν και τα δύο φύλα λόγω του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής και στις κοινωνικές δομές υποστήριξης των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου